Volgers

vrijdag 29 november 2013

Schattige minischoentjes

Van de zomer was ik, met mijn man, broer, schoonzus en neef op vakantie in Engeland. Heerlijke vakantie. En op een trip naar Canterbury kwam ik in een winkel een hele mooie kaart tegen. Nee, helaas geen foto van. Maar vooral de tekst, die erop stond, trof mij. Zo mooi, puur. Ik had de kaart meegenomen om aan mijn schoonzus te geven. En dat dus ook gedaan.
En toen een aantal weken later thuis. Hm, waarom heb ik er niet nog een gekocht? Misschien kan ik de tekst nog achterhalen? Dus google, google, google, hm, niet zo makkelijk te vinden (dacht ik). Even snel een mailtje naar de winkel gestuurd. En ja hoor...de volgende dag was er al een reactie met de tekst van de kaart. Oh, blij, blij, blij!!! Ik had namelijk iets leuks bedacht. Als zij er een kaart van kunnen maken, kan ik dat ook. Zo gezegd, zo gedaan. Nou ja, het was even prutswerk. Want ik had in dit boek een leuk patroontje gezien van schattige minischoentjes voor op een kaart.Het leek me zo leuk om die te maken. Maar dat is even priegelen. Nou is dat voor mij wel weggelegd. Ik draai mijn hand er niet voor om. Alleen in welke kleur? Ik had op het moment (en nog steeds ;-)) alleen wit garen/katoen van de juiste dikte in huis. Ach ja, geeft niet. Mooie gekleurde kaart dan maar ipv een witte of creme. Maar daarvoor moest ik nog even op papier uit, want ik had niet de juiste kleuren in huis. Het voordeel van heel dicht bij de binnenstad wonen...en dus zo even op de fiets naar de winkel kunnen.
  

Hier de mooie rode kleur. Toen die ook in huis waren, werd het in elkaar gezet. Eerst de tekst uitgeprint en gesneden.
Toen de rondjes getekend en geknipt.
De schoentjes gehaakt. Het eerste paar netjes volgens patroon en het tweede paar iets afwijkend patroon. Ik ben er nog niet helemaal uit welke ik het mooiste vind.


Plakken maar...


Even oefenen op de tekst

en... af is-ie!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten