Volgers

vrijdag 22 november 2013

Rokje (2)

Ja, weer een nieuw bericht. Ik sta soms versteld van mezelf. Wat ik tussen alle bedrijven door nog kan maken. Blijkbaar vind ik overal en nergens wel weer een gaatje om weer verder te haken. Zo heb ik tussen de andere knutsels door ook nog verder gehaakt aan het rokje. Voor het eerste bericht zie hier. Heerlijk aan de slag geweest. Ditmaal heb ik zelf een patroon gezocht en een beetje veranderd voor een band. Er was mij namelijk gevraagd om een band extra te haken. En ik had besloten dat de 2e band een andere wordt. De 2e band van het rokje wordt dan de 3e, enz. Dus was het even zoeken tussen patronen die ik nog had liggen. Maar daar zat niets bruikbaars tussen. Toen maar op internet gezocht. Hm, kon ik ook niet zo makkelijk vinden wat ik wilde hebben. Maar uiteindelijk, in een boekje wat ik al had gedownload, vond ik wat ik zocht. Uit dit boekje komt mijn patroon. Vrij te bekijken voor iedereen. En dit is het basispatroon.Ik heb de 'vlammen' dichter bij elkaar gezet. Zodat de ruimte ertussen wat meer overeenkomt met de rest van het rokje. En dan krijg je dit patroon in het echt. Het rokje in wording...Uiteindelijk heb ik er zelf nog wat bij bedacht, zodat ook deze band van smal naar breder loopt. Gewoon uit de losse pols. Eerst wel even gedacht wat verstandig was. En of het ook een beetje paste. Nou ja, oordeel zelf maar. Dit is het geworden.
En het allerlaatste randje komt uit hetzelfde boekje als het basispatroon. En ook nu weer wat aangepast. Ik heb tussen de 'schelpen' nog een aantal vasten met 2 picootjes. Het was even uitproberen hoeveel tussen de schelpen pasten, maar dat bleek vanzelf. En mijn besluit werd 2. Zie hier het patroon.


En hier het totale eindresultaat. De hele band.


Toen ook nog maar even bij de andere band gepast, om een beetje een beeld te krijgen van hoe het rokje een beetje gaat worden.


En deze 2 banden liggen nu te wachten. Starten met de 3e maar... Die zien jullie een volgende keer!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten