Volgers

zaterdag 2 november 2013

Jasje om steen

Voor de verjaardag van een vriendin van mij eens even nagedacht of ik tijd genoeg had om iets te maken en zo ja, wat dan? Het werd een 'jasje om een steen'. Maar ik wilde wel de herfst daarin verwerken. Hm, eerst maar aan 't haken geslagen. Met katoen in verschillende kleuren. Maar specifieke herfstkleuren had ik niet meer liggen. Nou ja, deze combinatie vind ik zelf erg mooi. Dus dit werd het. Steen uitzoeken (dat was niet moeilijk, want van de zomer op een kiezelstrand in Engeland had ik ineens keus genoeg! Dus een stuk of wat meegenomen!)

en haken maar...eerst de 'ster', daarna het roze randje er omheen. En als laatst de groene rand.

En toen de andere helft. En dan aan elkaar haken.

Passen, meten, verder haken.


Het resultaat!

Maar hoe nu verder? En hoe verwerk ik deze bijzonder mooie herfst? Herfst: kastanjes, eikels, prachtige kleuren en nog veel meer. Een tijdje terug besloot ik toch even kastanjes te gaan rapen. Een boom vlakbij en nog geen kind geweest. Zoveel als daar nog lag. En toen lagen de kastanjes bij de kachel te drogen. Totdat ik bedacht had welke bestemming ik eraan ging geven.
Maar eerst heb ik tijdens een mooie boswandeling om De IJzeren Man ook nog eikels geraapt. En die kwamen er dus nog bij. Ja, en toen? Wat ga ik ermee doen? Om zo een gaatje in te prikken viel niet mee. Maar de Gamma zit om de hoek. Een paar handboortjes en ijzerdraad gehaald. En toen aan de slag. Al doende bedacht ik dat ik dit mooi kon combineren met de 'gehaakte steen'. Kastanjes op tafel, steen erbij en meten maar. Meten, boren, ijzerdraad erin en aan elkaar.

En toen wat eikendopjes er bovenin gestoken.
Nu nog een schoteltje. Dat is 't voordeel van in de stad wonen, winkels zitten om de hoek. Even de stad in. Goed zoeken. Schotels genoeg. Dit is het geworden. Met spiegeleffect...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten