Volgers

vrijdag 15 november 2013

Diadeem / Tiara

Vlak voor mijn vakantie (nu zo'n 2 weken geleden) liep ik even in de stad. Wat te snuffelen hier en daar. En zo liep ik ook de Boekenvoordeel binnen. Meestal liggen daar wel leuke knutselspulletjes of wat dan ook. En inderdaad, ik trof achter in de winkel een stapel boekjes met van alles en nog wat. Mutsen breien, beren haken, enz. Maar ja, die boekjes wilde ik niet hebben. Helemaal onderop lag ook nog een stapeltje gele boekjes. Ik was natuurlijk niet nieuwsgierig ;-) en pakte het boekje. 't Is dat het niet zo'n grote winkel was anders had ik beslist een rondedansje gemaakt. Geweldig! Een boekje over Diademen en haarspelden maken. Hier heb ik zo lang naar gezocht. Dat boekje had ik moeten hebben voor mijn bruiloft ;-), maar toen was ik nog helemaal niet met zulke dingen bezig. Een jaar of 3 geleden inmiddels wel. Ik zag verschillende diademen in een winkel en ik dacht: 'Dat moet ik toch ook zelf kunnen maken.' Maar nooit de juiste inspiratie gevonden. Nu wel! Van pure vreugde ook nog een mailtje gestuurd naar de maakster van het boekje. Zij heeft ook een eigen website: skybluedesigns.co.uk. Ik heb gelijk via internet het metaaldraad besteld wat ik nodig had.


En 2 haarbanden/diademen gehaald bij het Kruidvat. Een goudkleurige en een zilverkleurige. En aan de slag. Wauw, wat had ik daar een zin in, zeg!!! Een stuk draad afgeknipt. Kralen geregen. Draad gewikkeld. En dit is het eerste resultaat.Niet dat ik er toen al genoeg van had. Bij lange na nog niet. Dus verder maar weer. Ik had een ketting, een van de mooiste die ik zelf ooit gemaakt heb (vind ik), 2 jaar geleden gemaakt voor een kerstuitvoering. Ik dacht dat ik dat wel kon aanvullen met een diadeem. Maar eerst zal ik jullie de ketting laten zien.


En zo de kralen erbij gepakt. En aan de slag. Goed lezen, rustig werken. En zo waren de eerste kralensteeltjes klaar.En nu maar wikkelen om de diadeem. En ze op de goede plek krijgen. Nou, dit is het resultaat.


En toen had ik een diadeem en een ketting. Helemaal compleet maken moet ook kunnen. Dus weer aan de slag. Eerst de armband, toen de oorbellen.En dit is het totale setje:


En dit is het mailtje wat ik terug kreeg van Michelle Bungay, de ontwerpster van het boekje:

Hi Christine, thankyou so much for your lovely email.  It's great to hear you've enjoyed using the book and I love the images of the matching jewellery set you've made... Enjoy wearing them and I hope you go on to make lots more gorgeous pieces.

Many thanks
Michelle

I feel really happy!!!

1 opmerking: