Volgers

maandag 30 september 2013

Kaartjes

En het was weer druk, druk, druk...allerlei ideeën buitelden door mijn hoofd. De diploma-uitreiking van een aantal klasgenoten was nu mijn reden om voor hen iets te maken. Dus dat was voor mij vorige week nog even doorwerken. Eerst denk, denk, denk...wat ga ik maken? Iets met roosjes? Maar wat? Roosjes op een steeltje van chenilledraad? Nee, dat was het voor mij toch net niet. Tsjah, wat dan wel? En hoe? Alleen haken? Of ook iets met papier? Ja... kaartjes...gaat net wat sneller, want de tijd begon te dringen! Dus gauw aan de slag!


Snijden, vouwen...

En toen waren de 'envelopjes' voor de kaartjes klaar!


Door met de rest! Dus verder met haken... de roosjes. Het patroontje had ik vorig jaar op dit blog ontdekt: Attic24, rosy crochet. Geweldig leuk om zo rond te snuffelen op andere blogs. Er staan zoveel leuke dingen op. Om nieuwe inspiratie op te doen of gewoon lekker rond te neuzen. Ik heb maar één klacht: de tijd ontbreekt mij! Mijn handen jeuken om nog meer moois te maken als ik zie wat anderen op hun blog hebben staan. Mijn tijd komt wel... Dit mooie rozenpatroontje heb ik toegevoegd aan mijn verzameling en ingezet voor deze kaartjes...
Aan het eind kwam ik erachter dat ik een roosje te weinig had gehaakt. Dus gauw nog maar een roosje erbij gemaakt. Als ik ze zo weer zie op de foto, ben ik weer opslag verliefd. Ze zijn zo leuk en zo lief! Ik hou ervan om zoiets te maken. Maar daarmee was ik nog niet klaar. Inmiddels had ik bedacht dat in het envelopje een rond kaartje komt met daarop een roosje in het midden. En dan de tekst langs de buitenkant van het kaartje. Dus blauwe rondjes geknipt. En toen schrijven maar...!
Eerst de achterkant. En toen de voorkant. Maar ja, wat doe je met klasgenoten, die (nog) niet geslaagd zijn? (Waarvan ik er ook een ben...) Geen kaartje? Hm, dat is niet leuk. Dus ook een kaartje, maar dan met andere tekst. Denk, denk, denk, nou ja...dat had ik al eerder gedaan. Wat er op moest, had ik al bedacht.
Voor de geslaagden!
Voor de (nog) niet-geslaagden!
Toen had ik de envelopjes af, de kaartjes af, alle roosjes waren gehaakt. Dus de kaartjes in de envelopjes en klaar om mee te nemen. Datum en namen erop gezet. En uitgedeeld. Zo leuk om iets persoonlijks te geven aan een geweldige klas!
Dezelfde dag nog kreeg ik van een van mijn klasgenoten een berichtje dat ze het roosje eraf had gehaald en een magneetje van gemaakt had. Zo kon-ie bij haar verzameling. Leuk toch?! Ik heb genoten om het te maken. Op naar het volgende projectje...maar wat/wanneer? Dat kan nog wel even duren, dus dat zien jullie later!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten