Volgers

zaterdag 21 september 2013

Herfst

Herfst...een prachtig seizoen.
Ergens ben ik ook nog niet helemaal toe aan de wat koelere temperatuur. Een mooie nazomer met een graadje of 20 had ook gemogen van mij. En dat komt dit weekend wel goed, dacht ik. Maar ik houd ongelooflijk van het kleurenspel van de herfst. Zoveel kleuren tegelijk! Rood, geel, groen (in verschillende tinten), paars, ect.
Bijvoorbeeld dit:

Een dieprode kleur.
Nerven, als een stratenplan.
Dit prachtig' herfstblad.

Of deze:

Nog nat van regen
Prachtig paars tussen 't mooie groen.
Deze herfstkrokus.

Heel even heb ik gezocht naar een mooi, kort herfstgedicht. Wat ik zocht kon ik zo gauw niet vinden, dus maar even zelf aan de slag. En dan zijn Haiku's (deze kleine, korte gedichtjes) heel geschikt...en erg leuk om te maken.

Van 't voorjaar had ik een leuk, vrolijk gekleurd mandje/bakje gehaakt. Van katoen. Ik had 2 bolletjes ooit een keer voor mijn verjaardag gehad, oranje en roze/rood. Best wel even gedacht: 'Wat doe ik hiermee?' De bolletjes hebben lang in de kast gelegen, maar van 't voorjaar kreeg ik het idee voor dit mandje/bakje. Leuke, vrolijke kleuren. En het mandje/bakje deed dienst als voorraad voor de paaseitjes. Het heeft al die tijd in de kamer gestaan. Van de zomer niet meer. Toen verdween het even in de kast. Niet wetend wat ik ermee moest doen. Maar nu dacht ik: 'Het zijn ook prachtige herfstkleuren!' Dus mandje/bakje maar weer uit de doos gehaald en terug de kamer in. Tsjah...maar wat gaat er dan in? Walnoten? Hazelnoten? Nee, dat (nog?) niet, maar ik heb wel iets anders gevonden. Zie hier:
Potpourri, verkrijgbaar in verschillende kleuren en geuren. Ik heb voor vanille gekozen. Het geeft geen zware geur af, daar was ik even bang voor. Maar het is heerlijk, ziet er leuk uit. En dat mandje/bakje staat nu met potpourri erin op een tafeltje...zo gezellig. Ik houd van die kleuren. Warme, vrolijke kleuren.


Wat mij betreft: voorjaar en herfst overlappen elkaar en wedijveren wat betreft de kleuren. Ik weet niet welk seizoen ik mooier vind, maar nu blijft het voorlopig genieten van herfstkleuren. Zowel binnen als buiten!
Dus herfst, ... je mag nog even blijven!wink

Geen opmerkingen:

Een reactie posten